Zespół humanistyczny przygotował projekt, którego celem było propagowanie literatury polskiej oraz doskonalenie umiejętności zdobywanych w zawodzie kucharz. Projekt realizowany był na terenie ZST i CEZ w Malborku.
Uczniowie, którzy przystąpili do projektu, musieli wybrać przepisy na potrawy znajdujące się w tekstach literackich. Następnie pod okiem opiekunów wykonywali potrawy w czasie zajęć praktycznych. Każda para uczestników przygotowała odpowiednią dekorację stołu i udokumentowała w postaci fotografii wykonane potrawy. Do fotografii należało dołączyć przepis oraz sposób wykonania i źródło literackie, z którego pochodzi potrawa.
Wyniki:
I miejsce:
Zuzanna Meyer II K
Wiktoria Werkowska II K
II miejsce:
Bartosz Prosiński III K
Oskar Łopatowski III K
III miejsce:
Wiktoria Kawęcka I K
Sandra Kaim I K
Jurorzy przyznali również sześć wyróżnień.
Dziękujemy za współpracę paniom nauczycielkom zajęć praktycznych z Centrum Edukacji Zawodowej: Dorocie Kęsickiej-Owczarz, Alinie Domagale, Halinie Makles, Dagmarze Piątkowskiej.